Sladoled

100% NARAVNI SLADOLEDI TETE FRIDE

Kaj morate vedeti o 100% naravnih sladoledih Tete Fride?

  • so brez umetnih barvil
  • so brez umetnih arom
  • so brez konzervansov
  • so brez hidrogeniranih rastlinskih maščob
  • so brez mono- in digliceridov maščobnih kislin
  • označeni so brez glutena in laktoze

Zakaj so sladoledi Tete Fride boljši in v čem se razlikujejo od ostalih?

Pri vseh sladoledih Tete Fride najprej občutite svežino, kot bi ugriznili v jabolko, šele zatem se v ustih razvije polna aroma, nikoli pa ne občutek sladkobe ali sitosti kot pri ostalih »praškastih« sladoledih.

Naravni sladoled ni vedno enak, saj tudi sadje ni vedno enako zrelo ali sladko. Včasih je malce trši, včasih mehkejši. Naravni sladoled je težji, po volumnu pa manjši. Pri nas ne dobite orjaške kepice, napolnjene z zrakom, temveč najboljše sestavine, zavite v kremasto zmrzlino, ki je ne boste nikoli pozabili.

Prvi in edini delamo 100% naraven sladoled v tem delu Slovenije. Celo med prvimi na svetu ustvarjamo 100% naraven in domač sladoled. Sladoledi so naša strast, zato bi vam radi pokazali, da se da tudi drugače.

Kaj moram vedeti o trikih sladoledarske industrije, proti katerim se bori Teta Frida?

 

nadomestek_za_okus_cesnje

 

Vse sladoledarne na širšem območju SV Slovenije delajo sladoled iz praškov in večina sploh ne ve, kaj meša, goste pa redno zavajajo z oznako “domači sladoled”. Razen tega, da je lokalno zmešan iz praškov, z domačim nima prav nič skupnega.

Ali ste vedeli, da poleg praškov za osnovne okuse, umetnih arom in barvil obstajajo tudi dodatki za mazavost, zračnost, obstojnost in trdoto? In prav vse te vam nameša vaš nasmejani sladoledar! Navadni sladoledi imajo zaradi dodatkov za zračnost in trdilcev velik volumen, v resnici pa je gramatura zelo nizka. Vse za zaslužek!