Kdo je Teta Frida

Teta Frida je navdih za naše kreativno ustvarjanje. Tetka, ki bo po zaobljubi za večno ostala le teta iz konca naše ulice, ima za sabo življenje, polno zgodb za debelo knjigo. Bila je med prvimi jadralnimi padalkami, kasneje pa se je navduševala nad letali. Bila je tudi med potapljači in planinci.

Njena divja strast in aktivnost na številnih področjih jo je peljala po vseh koncih sveta, na katerih je dobivala navdih za nove sladke ideje. Z njimi je navduševala sorodnike in vse otroke v naši ulici. Z žarom v očeh je delila svoje kreacije, morda še toliko bolj dobrodušno zato, ker sama otrok ni nikoli imela. Ne bomo pozabili trenutka, ko se je v ulico pripeljala z najbolj glasnim motorjem, kar se jih je do takrat slišalo. Morda je zaradi njenega navdušujočega življenjskega stila njeno krhko pecivo še bolj dišalo, sploh ker je bilo postreženo s tisto iskrico v očeh.

Ko smo se pred leti odločali, da bomo odprli kavarno s ponudbo modernih in naravnih slaščic, ki bodo več kot rulada ali štrudl, nam je spomin vedno znova bežal k njej. Kmalu smo ji predstavili idejo in v svojem prešernem stilu je z navdušenjem takoj pristopila k sodelovanju z recepti in vulkanom idej. Narediti moderno slaščičarno s klasičnimi slaščicami na sodoben način. Ko smo jo osupnili z idejo, da bo ves nas program poimenovan po njej, je bila ganjena in prestrašena hkrati.
Danes vemo, da ji godi.

Hvala ti tetka za ves navdih! Tvoja kozmopolitanskost, nemiren in energičen duh, tako zelo odprt za nove in navihane ideje… Tvoja zavezanost naravi in domačemu niso samo naš navdih in vodilo, temveč nekaj, v kar resnično verjamemo, živimo in počnemo s takšnim žarom in ljubeznijo, kot vselej ti.