0 Košarica

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Čokoladni iskalnik

Čokoladne degustacije

Teta Frida je sredi krajinskega parka Mariborsko jezero našla svoj košček narave, ki ji je v navdih za ustvarjanje 100-odstotno naravnih sladic. Sredi narave je njena čokoladna manufaktura, kjer ustvarja svoje popolnoma naravne kreacije.


Pri Teti Fridi čokolada teče dobesedno v potokih! :) In to le najboljša čokolada na svetu!

Če bi teta morala izbrati, kaj ima najraje in s čim najraje ustvarja, bi bila to vsekakor ČOKOLADA.


Čokolada, ki jo uporablja, je le najboljša gourmet čokolada iz trajnostne pridelave in ne poceni nadomestek, ki se niti ne sme imenovati čokolada.

Kako prepoznate nadomestek čokolade, ki bi se v resnici moral imenovati  sladkorna tablica? Med sestavinami je na prvem mestu sladkor, vsebuje pa tudi palmovo in drugo (hidrogenirano) rastlinsko olje, kakava pa je le za vzorec.

Mednarodno nagrajeni izdelki

Teta Frida je prejemnica prestižnih mednarodnih nagrad za čokolado in čokoladne izdelke – Academy of Chocolate, Great Taste 2018, 2020, 2021, 2023 in International Taste Awards 2020! Nagrado Academy of Chocolate so v konkurenci 1.200 čokoladnic iz vsega sveta prejele Praline tortice ter priljubljeni Čok’n’rollsi, ki so bili nagrajeni tudi z nagrado Great Taste 2018. Nagrada ITA 2020 je pripadla gourmet čokoladicam Fridikam in Praline torticam, Great Taste 2020 so osvojili Čok'n'rolls, Great Taste 2021 Grdobice Brusnica z mandlji in chia semeni v temni čokoladi, najnovejšo nagrado Great Taste 2023 pa Grdobice Kokos in mandelj v beli čokoladi.

Nagrajene čokoladne kreacije se tako uvrščajo med najprestižnejše čokoladne izdelke na svetu, Teta Frida pa v sam vrh svetovne elite gourmet proizvajalcev čokolade.


MARIBORSKO JEZERO

Naravni park Natura 2000Mariborsko jezero je akumulacijsko jezero, nastalo z zajezitvijo reke Drave zaradi gradnje hidroelektrarne Mariborski otok.

Danes je zaščiteno kot krajinski park in hkrati zelo priljubljeno območje za razne oblike rekreacije, raziskovanje specifičnih obvodnih biotopov (južna obala jezera je skoraj v celoti obraščena z gozdom, na več mestih nastajajo tudi plitvine, ki so prav tako zanimiv življenjski prostor mnogim živalskim vrstam) in občudovanje čudovite krajinske podobe ter sprostitev v naravi. Na obali jezera boste našli tudi Fridino čokoladno manufakturo, čokoladno kavarno Teta Frida Manufaktura Limbuš s čokoladnim centrom in Fridino Čokoladno vas.


Čokoladne kavarne


ČOKOLADNE DELAVNICE

Za čokoholike vseh starosti!

V skritem kotičku narave, sredi krajinskega parka Mariborsko jezero v Limbušu, v čokoladnem centru Teta Frida si boš lahko izdelal svojo čokoladno mojstrovino. Pred tabo je nepozabno doživetje!


Kaj pa čisto pravi piškotki s trojno čokolado?
Kaj pa čisto pravi piškotki s trojno čokolado?