0 Košarica

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Čokoladni iskalnik

Teta Frida in njen luksuzni čokoladni glamping zvezdi oddaje na angleški televiziji

Na Valentinov večer se bodo Angležem cedile sline ob slovenski čokoladi. V najbolj gledanem večernem terminu se bo na televizijskem kanalu Channel 5 odvila nova oddaja serije Čudoviti svet čokolade, ki se bo tokrat dogajala tudi v manufakturi Tete Fride in njenem luksuznem glampingu Chocolate village by the river.

Oddajo, ki so jo že pred enim letom posneli na Limbuškem nabrežju v Mariboru, producira ena največjih medijskih hiš na svetu. Viacom International Studios, ki je del medijskega konglomerata, pod katerega med drugim sodijo ameriško filmsko podjetje Paramount pictures in 170 največjih televizijskih mrež na svetu, predvideva predvajanje v več državah, od ZDA do Avstralije, premierno pa jo bo mogoče videti prav to nedeljo zvečer v Veliki Britaniji.

Uroš Mlakar, ustanovitelj Tete Fride: »Smo ponosni sladki ambasador Maribora in Slovenije z našo avtentično zgodba. Krstno sezono glampinga smo sicer doživeli v nesrečnem koronskem letu, a smo kljub temu tudi po zaslugi turističnih bonov lani porušili rekorde vnovčenih bonov v Mariboru. Vesel sem, da so nas ljudje z navdušenjem sprejeli in še posebej, da ponašamo lepote naše države, ki postaja destinacija za vrhunska kulinarčna doživetja, po vsem svetu.«

Filmska ekipa je na poti spremljala zgodbo dveh Angležinj, ki sta se odločili nekaj dni preživeti v najbolj čokoladni vasici na svetu, v Čokoladni vasi Tete Fride. Med počitnicami v Chocolate village by the river sta dami doživeli čokoladno izkušnjo na vseh področjih. Začeli sta s čokoladnim presenečenjem ob prihodu in nadaljevali z zajtrkom za prave čokoholike. V kopalnici ju je čakala čokoladna kozmetika, v hladilniku pa čokoladno pivo in čokoladni gin, nad katerim sta bili še posebej navdušeni.

Posebno doživetje je bil obisk čokoladne manufakture Tete Fride, med katerim sta lahko sodelovali pri izdelavi vse bolj popularnih gourmet čokoladic Fridik. Udeležili sta se tudi čokoladne delavnice, na kateri sta navdušeno izdelovali svojo lastno čokolado in degustirali čokoladne kreacije Tete Fride ob spremljavi opernega petja v živo. Dan sta zaključili s čokoladnim jaccuzzijem in čokoladno masažo, nato pa sta si v hiški privoščili zasebnega kuharja, ki jima je pripravil večerjo z neverjetnimi čokoladno slanimi kombinacijami. Bi tudi vi poskusili polenovko z belo čokolado, zorjeni steak s porto omako in temno čokolado ali pastinakov pire z belo čokolado?

Zgodba izjemnega čokoladnega doživetja v luksuznem glampingu Chocolate village by the river postaja svetovno prepoznavna atrakcija, saj so o njej poročali že drugi veliki svetovni mediji, kot so The Independent, The Sun, Daily Mirror, Tastemade Travel, Lonely planet in Forbes. Teta Frida je sicer poznana tudi po vrhunskih čokoladnih izdelkih, ki jih je mogoče kupiti na več kot 200 prodajnih mestih po državi in po največji verigi čokoladnih kavarn v Sloveniji.

Ne spreglejte tudi

Kaj pa čisto pravi piškotki s trojno čokolado?
Kaj pa čisto pravi piškotki s trojno čokolado?