0 Košarica

Košarica je prazna

Dodaj izdelke

Čokoladni iskalnik

Veganski Single origin čokoladi

Idealen mesec za spoznavanje in okušanje veganskih Fridinih čokoladnih kreacij. Predstavljamo vam veganske čokolade linije Single origin.

Veganski Single origin čokoladi

Veganuar nadaljujemo z veganskima Single origin čokoladama. Gre za čokolade s poreklom, pri katerih je dodan kakav le iz določenega območja, iz določene države oz. le iz ene plantaže. Kot je recimo pri vinski trti pomembno, kje raste, je to enako pomembno tudi pri kavi in kakavu. Če na primer ob nasadu kakavovcev rastejo tudi ananasi, bo čokolada posledično privzela njihovo aromo. Seveda gre za nianse okusov, ki pridejo do izraza le pri čokoladah s poreklom. 

Spoznaj veganski Single origin čokoladi

  • Temna čokolada s poreklom iz Ugande ima najmanj 78% kakavovih delov in značilni okus Afrike – intenziven okus nežno začinjenega kakava s prijetno sladko noto.
  • Temna čokolada s poreklom iz Ekvadorja vsebuje 70% kakavovih delov. V njej prevladuje Južnoameriška aroma s prevladujočimi sadnimi notami in prefinjenimi odtenki ruma, viskija in tobaka.

Tudi mlečne čokolade Single origin

Linijo Single origin čokolad sestavljata tudi 2 mlečni čokoladi. Mlečna čokolada s poreklom iz Gane z najmanj 40% kakavovih delov z močnim okusom kakava in piškotov s prefinjenimi notami rdečega sadja in kostanja, ter mlečna čokolada s poreklom iz Jave z najmanj 33% kakavovih delov, ki vsebuje značilno aromo karamele z notami rumenega sadja, kot sta banana in ananas.

Si opazil tudi nekaj novega? Single origin čokolade so zdaj še lepše, saj so dobile novo podobo. V spletni trgovini jih najdeš tukaj. Uživaj v simfoniji okusov čokolad iz različnih koncev sveta! :)


Ne spreglejte tudi

Kaj pa čisto pravi piškotki s trojno čokolado?
Kaj pa čisto pravi piškotki s trojno čokolado?